COVID-19 of Corona: nieuwe manier van werken sinds 4 mei 2020

Sedert 4 mei zijn de maatregelen om de corona-epidemie onder controle te krijgen versoepeld. Ook de werking van de huisartsenpraktijk wordt daarvoor aangepast. De achterliggende idee blijft: zorgen dat we goede zorg kunnen verlenen zonder dat er een risico is op besmetting. 

De werking van de praktijk wordt daarom als volgt aangepast:

1. We beperken het aantal simultane consultaties zodat er nooit meer dan 4 wachtenden in de wachtzaal zitten. De wachtzaal is zo ingericht dat social distancing mogelijk is. Iets langere wachttijden zijn daardoor mogelijk. Maak dan ook tijdig uw afspraak.
2. Online afspraken maken is nog opnieuw mogelijk. 
3. Als u tekenen heeft van een infectie (hoesten, snotneus, niezen, keelpijn, spier- en gewrichtspijn, plots smaakverlies, ...), bel ons. Dit is nodig om te voorkomen dat er toch plots patiënten met koorts of virale infecties in de praktijk komen.Bij lichte klachten zullen we u telefonisch of via videoconsult adviseren. Bij ernstige klachten komen we op huisbezoek.  
4. We vragen aan iedereen om een mondmasker te dragen in de praktijk. Voor de eigen bescherming én voor de bescherming van de andere patiënten. Er staat ook alcoholgel om uw handen te wassen.
5. We willen de spoedopname en de intensieve zorgen van ons ziekenhuizen zoveel mogelijk beschermen. Ga dus nooit rechtstreeks naar Spoed of het Ziekenhuis. Bel ons! Wij zijn daarvoor. 

Wij hebben een extra telefoonnummers ingesteld om ervoor te zorgen dat wij steeds bereikbaar zijn. U kan ons dus bereiken via 09/395.65.91 en 09/395.74.54. 

U kan ons ook via email bereiken. Zeker voor administratieve zaken is dit zeer handig.
- Voorschriften of administratie: isabel@ha-vanrenterghem.be
- medische vragen: medisch@ha-vanrenterghem.be
- of de individuele artsen: zie de email adressen op de website: https://www.ha-vanrenterghem.be

Medische vragen of problemen waarmee u zit dienen dus niet meer uitgesteld te worden. Mits voorafgaande afspraak en bovenstaande maatregelen kunnen we u op een veilige manier terug helpen.

COVID-19 of Corona: Maatregelen in de praktijk

Geplaatst 18 mrt. 2020 01:30 door Arne Van Renterghem   [ 21 feb. 2021 23:23 bijgewerkt ]

Beste Allen

In het kader van de Corona-epidemie zijn er enkele zaken die belangrijk zijn:

  1. Zorg voor kwestbare personen.

  2. Zorg voor de opvangcapaciteit van de ziekenhuizen

DAAROM:

  • als je tekenen van een infectie hebt (hoesten, keelpijn, hoofdpijn, koorts, onwel voelen): blijf thuis en bel naar de praktijk op 09/395 65 91 (meerdere lijnen). In principe dien je afgezonderd te blijven. De paperassen kunnen telefonisch afgehandeld. Als de klachten te zwaar zijn komen we op huisbezoek.

  • als je een chronische ziekte hebt: je bent weer welkom op de praktijk. Daarnaast verlengen we voorschriften tijdelijk op eenvoudig verzoek via telefoon.

  • er worden geen testen gedaan op het corona-virus: deze zijn enkel voor de ziekenhuizen of in heel uitzonderlijke omstandigheden

  • bel eerst naar ons! Laat de spoedopnames vrij voor de mensen die het echt nodig hebben. De huisarts is er voor de eerste opvang! Bel ons.

  • bel overdag en wacht niet tot 's avonds zodat de dokters van wacht niet worden overbelast.

1-1 of 1