Om nu en in de toekomst een zo goed mogelijke gezondheid te hebben kunnen we enkele zaken doen. We overlopen al deze zaken graag jaarlijks eens met u. Typisch doen we dit op het moment van de hernieuwing van het Globaal Medisch Dossier (GMD).

FAMILIALE ANAMNESE
Weten wie u ben en welke ziektes typisch in uw familie voorkomen. Bepaalde belangrijke ziektebeelden zoals hoge bloeddruk, suikerziekte, borstkanker, darmkanker, ... komen in families voor. Door dit in beeld te brengen kunnen we u adviseren hoe deze best worden voorkomen of snel herkent worden.

VACCINATIES & REISGENEESKUNDE
Bepaalde, veel voorkomende ziektes, voorkomen via vaccinaties. Dit gebeurt typisch reeds op kinderleeftijd maar ook als adolescent en volwassenen dienen nog vaccinaties te krijgen. Wij houden bij welke vaccinaties u reeds kreeg, welke u nog dient te krijgen en wanneer en indien nodig dienen we die ook direct toe. De meeste hebben we immers op voorraad.

ADVIES LEVENSSTIJL
Er een gezonde levensstijl op na houden. Dit gaat typisch over voeding, beweging en vermijden van het gebruik van een aantal middelen (typisch roken bijvoorbeeld). Levensstijl is een van de makkelijkste manieren om uw gezondheid te behouden of zelfs te verbeteren.

VROEGTIJDIGE OPSPORING
Belangrijke ziekten die vroeg opspoorbaar zijn ... vroeg opsporen zodat ze kunnen behandeld worden. We denken dan natuurlijk typisch aan een aantal kankers zoals borstkanker, darmkanker, prostaatkanker enzovoort. Het gaat echter ook over hoge bloeddruk, suikerziekte, schildklierlijden, .... Vaak dient hiervoor op regelmatige tussentijden en afhankelijk van uw leeftijd, geslacht en familiale anamnese een aantal onderzoeken te gebeuren. Het gaat dan over bloedafname, stoelgang- of urine onderzoek, uitstrijkje voor baarmoederhalskanker, borstonderzoek en mammografie enzovoort. De meeste van die onderzoeken kunnen direct bij ons in de praktijk gebeuren.

WANNEER ?
Vanaf de leeftijd van 45 jaar wordt er voorgesteld van jaarlijks een preventief gesprek te hebben met ons waarbij we kijken hoe het met u gaat, wat er het voorbije jaar allemaal met u is gebeurd, welke medicatie u neemt, een beperkt klinisch onderzoek doen (bloedruk, gewicht, hartslag), uw vaccinaties overlopen, kijken of er problemen zijn qua levensstijl en indien nodig enkele technische onderzoeken doen.Maak nu een afspraak en vergeet niet te vermelden dat het voor een preventie onderzoek is ! Dan nemen we graag een beetje meer tijd en kunnen dan ook kijken of het best is of u 's morgens nuchter komt.